nieuws

Renovatie Prins Bernhardsluis duurder

bouwbreed Premium

De gemeente Deventer trekt 1,6 miljoen euro extra uit voor de renovatie van de Prins Bernhardsluis. Het extra geld is nodig omdat de aanbesteding binnen het geraamde budget niet lukte en de renovatie niet langer wachten.

De installaties van de sluis en de bruggen zijn zo’n zestig jaar oud. Alle elektrotechnische en werktuigbouwkundige onderdelen moeten worden gereviseerd of vervangen. Daarnaast worden de civieltechnische constructies en de sluisbedieningspost gerenoveerd.
In de tweede fase komen de waterbouwkundige onderdelen, waaronder de sluisdeuren en steigers aan bod. In totaal worden de kosten voor de renovatie nu geraamd op 8 miljoen euro. Begin dit jaar bleek al dat de inschrijvingsbedragen de raming ver te boven gingen. Na onderhandelingen en een hernieuwde inschrijving bleven de kosten te hoog. Desondanks is de renovatie nu gegund aan Cofely Energy & Infra. Het procesmanagement is gegund aan Grontmij Nederland. De gemeente Deventer vreest economische schade als de sluis wegens gebreken uitvalt en wil dat de renovatie nu snel van start gaat.
De Prins Bernhardsluis vormt de schakel tussen het havengebied van de stad en de IJssel. Deventer zet voor de renovatie onder meer geld in dat afkomstig is uit de verkoop van Essent-aandelen. Ook loopt er nog een subsidieaanvraag bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Reageer op dit artikel