nieuws

Oude bedrijfshallen Almelo op slooplijst

bouwbreed

Ter Steege Vastgoed selecteert binnen vier weken een aannemer voor het slopen van 100.000 vierkante meter oude bedrijfshallen in Almelo. Tevens moet dit bedrijf ook de grond saneren.

Op het voormalige bedrijventerrein worden tot 2020 circa 620 woningen en 47.000 vierkante meter bedrijventerrein gerealiseerd.
Ter Steege zoekt een sloopbedrijf uit Oost-Nederland waarmee ze in het verleden al goede ervaringen mee heeft opgedaan. Volgens projectleider Erwin Tijhof gaat het op dit moment om een van de grootse sloopwerken in de regio Twente. Er zitten veel kabels en leidingen in de grond die voor het grootste deel in kaart zijn gebracht. Daarin bevinden zich geen bijzondere obstakels. De grond is vervuild met oliën en mineralen.
Voor het bouw- en woonrijp maken van het eerste deelproject met circa 200 woningen maakt Ter Steege ook dit jaar een keuze voor een aannemer. De sloop en het civiele werk gaan in het voorjaar 2010 gelijktijd in uitvoering. Beide projecten kosten elk onder de vijf miljoen euro.

Reageer op dit artikel