nieuws

Oliehandel maakt plaats voor nieuw stadsdeel

bouwbreed Premium

Oliehandel Wubben vertrekt van de huidige locatie aan de Oostelijke Havendijk in Roosendaal om plaats te maken voor het nieuwe stadsdeel Stadsoevers.

Dat zijn de gemeente en het bedrijf overeengekomen. Roosendaal koopt de grond van Wubben voor een bedrag van 12,5 miljoen euro en verkoopt aan dit bedrijf een bouwperceel op het bedrijventerrein Borchwerf Noord als vervangende bedrijfslocatie. Van de 12,5 miljoen euro krijgt de gemeente 9 miljoen euro terug van het ministerie van VROM in de vorm van een BIRK-subsidie (Budget Investeringen Ruimtelijke Kwaliteit). Als tegenprestatie trekt Wubben alle bezwaar- en beroepsprocedures tegen het bestemming- en exploitatieplan van Stadsoevers in.
Op de huidige locatie van Wubben moet een vmbo-school en het nieuwe stadskantoor komen. Stadsoevers is de eerste fase van het project SpoorHaven, waarin een verouderd bedrijventerrein rond het station een woon- en werkfunctie krijgt.
Stadsoevers is een samenwerking tussen de gemeente Roosendaal en ontwikkelaars Bouwfonds en Proper Stok. Het is nog niet bekend wanneer de bouw kan starten.

Reageer op dit artikel