nieuws

Noord-Brabant lanceert twee regelingen energiebesparing

bouwbreed Premium

De provincie Noord-Brabant stelt 67,5 miljoen euro beschikbaar voor twee energiebesparingsregelingen in woningen. Dit stelt gedeputeerde Lily Jacobs voor.

Door te investeren in energiebesparing in de woningbouw stimuleert de provincie de werkgelegenheid in de bouw en worden 11.500 woningen energiezuiniger gemaakt. Het leidt ook nog tot lagere woonlasten voor inwoners en spaart het milieu. Jacobs heeft daartoe twee regelingen gelanceerd: één voor particuliere huiseigenaren en één voor woningbouwcorporaties en andere verhuurders.
De twee regelingen die vanaf 2 november zijn opengesteld, vormen onderdeel van de maatregelen die de provincie in het leven heeft geroepen om de gevolgen van de kredietcrisis voor bedrijven en inwoners te verzachten.
“Wie de komende winter energie én geld wil besparen, kan gebruik maken van deze provinciale regelingen. De regelingen zijn te combineren en te stapelen met andere rijks- of lokale regelingen en met de succesvolle ‘Brabant Bespaart’ subsidie, waardoor je nog eens extra bespaart”, aldus Jacobs.
Woningbouwcorporaties en andere verhuurders, die bij renovatie ten minste energielabel A of B weten te bereiken, kunnen hiervoor renteloos tot en met 2011 een lening krijgen. Hiervoor heeft de provincie 30 miljoen beschikbaar. Het gaat dan om bijvoorbeeld het aanbrengen van isolatie, installeren van duurzame energie-installaties en ventilatiesystemen met warmteterugwinning.

Lening

Daarnaast kunnen particuliere huiseigenaren die energiebesparende maatregelen laten uitvoeren, een lening ontvangen met een lage rente van 2 procent met een looptijd van tien jaar. Het te lenen bedrag is minimaal 3000 euro en maximaal 10.000. Hiervoor stelt de provincie 10 miljoen euro beschikbaar. Daarnaast is de Brabant Bespaart-subsidieregeling nog steeds beschikbaar, waarbij huiseigenaren 500 euro subsidie kunnen krijgen als zij twee energiebesparende maatregelen (laten) uitvoeren in hun woning.

Reageer op dit artikel