nieuws

Koopcentrum Amsterdam alsnog in aanbouw

bouwbreed Premium

Het nieuwe winkelcentrum van Amsterdam-Oost wordt alsnog in aanbouw genomen

Gemeente en stadsdeel hebben daarover een akkoord bereikt met ontwikkelingsconsortium OCP. De combinatie van Bouwfonds en de Amsterdamse corporaties Ymere en Stadgenoot verwacht begin volgend jaar met de bouw te beginnen. Eerder dit jaar werd het plan voor de bouw van het winkelcentrum, een parkeergarage en ruim 300 woningen in de ijskast gezet vanwege onverkoopbaarheid van de koopwoningen. Bouw is mogelijk, zo verklaart een woordvoerder, door een combinatie aan maatregelen. Ymere zet 137 koopwoningen om in vrijesector-huurwoningen. Ontwikkelingsbedrijf Amsterdam levert een financiële bijdrage en het project komt in aanmerking voor crisissteun van het Rijk.

Reageer op dit artikel