nieuws

Hochtief Concessions krijgt beursnotering

bouwbreed

Hochtief brengt zijn divisie met publiek-private samenwerkingsprojecten naar de beurs

De moedermaatschappij behoudt de meerderheid van de aandelen.
Hochtief heeft in zijn bedrijf Concessions AG een indrukwekkende portefeuille opgebouwd. De vennootschap neemt deel in zes luchthavens, is betrokken bij 750 kilometer snelweg en beheert 90 sociale voorzieningen zoals ziekenhuizen en scholen. De waarde van de onderliggende contracten bedraagt 1,54 miljard euro. Een veelvoud van dat bedrag vloeit naar de bij de pps-projecten betrokken bouwbedrijven van Hochtief. Vorig jaar maakte Concessions een winst van 63,9 miljoen euro.
Toekomstig bestuursvoorzitter Peter Noé van Hochtief Concessions is van plan komende vijf jaar tot een half miljard euro te investeren in nieuwe projecten. Van dat bedrag gaat 321 miljoen euro naar de luchthaven van de Hongaarse hoofdstad Boedapest.

Reageer op dit artikel