nieuws

Grillig bij kunststoffen

bouwbreed Premium

Een slappe week. Alleen bij de kunststoffen valt wat te beleven.

Daar wordt de markt duidelijk grilliger. Voorzichtigheid is geboden. Al een paar weken achtereen dalen de prijzen. Het einde is nog niet in zicht. De enkele weken geleden voorspelde opwaartse druk blijkt te zijn uitgebleven. Afhankelijk van de kunststof liggen de prijzen 3 tot 5 procent lager dan enkele weken geleden.
Ook de metalen koper, aluminium, lood en zink moeten veren laten. Koper werd een procent goedkoper, aluminium 2 procent. Harder tikt het verval door bij zink (- 3 procent) en lood (- 4 procent). Alle partijen zijn afwachtend. Het herstel van de markt blijft uit. Hetgeen duidelijk een gebrek aan vertrouwen is. Wellicht concentreert de metaalmarkt zich al op 2010. De lichtpuntjes hier en daar aan de horizon, kunnen de handel in beweging zetten.
Geen veranderingen bij beton- en balkstaal. De prijzen zullen de komende weken stabiel blijven. De leveranciers hebben een hard hoofd in herstel. Alle zeilen worden bijgezet om in 2009 nog een redelijk resultaat te boeken. De sector wacht op een extra impuls van de overheden. Hetgeen eigenlijk geldt voor iedereen die handelt in grondstoffen.
De orderportefeuilles in het segment zand en grind worden steeds dunner. Toch blijven de prijzen op niveau. Gezien de geringe omzet moeten komende weken de prijzen geleidelijk dalen. Vanwege de lage waterstanden zijn extra toeslagen van kracht.
De houtleveranciers snakken naar betere tijden. De opslagplaatsen zijn op orde, maar prijsstijgingen vallen nog niet te bespeuren. Inkooporganisaties melden van prijsdruk geen last te hebben. De indruk bestaat dat het dal van de recessie nu wel is bereikt.

Reageer op dit artikel