nieuws

Goede resultaten student Vakcollege

bouwbreed Premium

Leerlingen die naar een Vakcollege gaan, zijn erg gemotiveerd en halen goede resultaten

Dat komt naar voren uit een onderzoek naar de effecten van deze praktisch gerichte opleidingen die een traject bestrijken dat begint op het vmbo en doorloopt op het vmbo en mbo. De leerlingen leren zo in zes jaar tijd een technisch vak, halen een vmbo- en/of een mbo-diploma op niveau 2 of 3 en kunnen aan de slag bij een bedrijf. De eerste vakcolleges gingen ruim een jaar geleden van start.
Oud-voorzitter van MKB Nederland en de Taskforce Jeugdwerkloosheid Hans de Boer nam het initiatief. Gisteren nam De Boer het onderzoeksrapport officieel in ontvangst. Dat gebeurde in Den Haag bij de opening van het dertigste Vakcollege van Nederland. Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van de werkmaatschappij die de vakcolleges begeleidt.

Reageer op dit artikel