nieuws

Cruiseterminal Vlissingen in 2012 klaar

bouwbreed

De plannen voor een cruiseterminal aan de Buitenhaven in Vlissingen worden steeds concreter. Het complex van 50.000 vierkante meter moet naast de terminal ook onderdak bieden aan kantoren, sport- en horecavoorzieningen en een onderwijsinstelling om het project rendabel te maken. De bouw kost 70 miljoen euro.

Volgens directeur A. Nelis van initiatiefnemer Zeeland Cruise Port BV is de financiering rond. Hij verwacht medio volgend jaar te kunnen starten met de aanleg van de kade. Over drie jaar kan het hele project gerealiseerd zijn.
Zeeland Cruise Port – een samenwerking van STT, Inchcape Shipping Services en Felison Terminal IJmuiden – ontvangt nu ook al cruiseschepen en maakt voorlopig gebruik van de kades en faciliteiten van andere partijen. Dat is verre van ideaal. Met een eigen kade en terminal denkt Zeeland Cruise Port 50.000 passagiers per jaar te verwerken.
De gemeente Vlissingen, de provincie Zeeland en het havenschap Zeeland Seaports moeten nog akkoord gaan met de plannen.

Reageer op dit artikel