nieuws

Convenant voor meer opleidingsplaatsen

bouwbreed Premium

Gemeenten, woningcorporaties en bouwbedrijfsleven in de regio IJmond-Kennemerland slaan de handen ineen om een flink aantal extra praktijkopleidingsplaatsen te realiseren. Dat is vastgelegd in een convenant dat deze partijen gisteren ondertekenden.

Ze deden datin de opleidingswerkplaats van de Stichting Stimulering Praktijkopleiding Bouw (SSPB) Beverwijk. “Als alle initiatiefnemers één leerlingbouwplaats regelen, hebben we er al tien”, zegt SSPB directeur Jan Driessen.
Hij doelt hierbij op de vijf betrokken gemeenten en evenzoveel corporaties. Tot de ondertekenaars van het convenant behoren verder de afdeling IJmond-Kennemerland van Bouwend Nederland, Fundeon en de SSPB Beverwijk. Ten minste enkele tientallen nieuwe leerlingen moeten dankzij dit initiatief alsnog aan de slag kunnen. Dit is, ziet Driessen, een dringend noodzakelijk antwoord op het teruglopende aantal opleidingsplaatsen als gevolg van de inzakkende conjunctuur.
De gemeente Velsen zet met de aankondiging van twee leerlingbouwplaatsen de toon, hoopt hij. Het eerste betreft een nieuwbouwproject van 55 woningen dat in januari begint. Het tweede gaat in de periode mei-juni van start en behelst de renovatie van een monumentale villa tot zorgwoningcomplex. Tot de helft van alle werkers op een leerlingbouwplaats kan leerling zijn, weet de directeur. “Zo’n drie tot vier per leermeester.”

Reageer op dit artikel