nieuws

Bouwers kandidaat voor trofeeën beste opleiders

bouwbreed

De bouw- en infrasector heeft mogelijk zowel het Beste Leerbedrijf 2009 als de Beste Praktijkopleider 2009 in zijn gelederen. Colo, de vereniging van de kenniscentra van zeventien sectoren, heeft de genomineerden voor deze twee titels bekendgemaakt.

Moeskops’ Bouwbedrijf uit Bergeijk is kandidaat Beste Leerbedrijf en Bert Sluiman van Broekema Wegenbouw uit Groningen is kandidaat Beste Praktijkopleider. Voor beide titels zijn in totaal drie bedrijven genomineerd. Alle kandidaten voor de nominaties werden voorgedragen door de kenniscentra van hun branche. Voor de bouw is dat Fundeon.
Moeskops’ Bouwbedrijf is volgens Fundeon “een op en top hrm-bedrijf dat structureel werkt aan de ontwikkeling van zijn medewerkers. Het heeft de overtuiging “dat opleiden van mensen uiteindelijk ook loont in termen van bedrijfsresultaat”.

Leermeester

Bert Sluiman is erkend leermeester sinds 1992. Momenteel begeleidt hij zestien leerlingstraatmakers en enkele leerlinggrondwerkers. Bij elkaar heeft Sluiman de afgelopen jaren meer dan 250 leerlingen begeleid. “Voor een bedrijf met 55 medewerkers een ongekend groot aantal”, stelt Fundeon. Ook het bedrijf zelf onderstreept dat dit mede te danken is “aan de tomeloze inzet van de leermeester”.
De prijsuitreiking is op 1 februari 2010 in de oude zaal van de Tweede Kamer in Den Haag. Het is de veertiende keer dat Colo deze prijsuitreiking organiseert.

Reageer op dit artikel