nieuws

Black & Deckernaar Stanley Works

bouwbreed Premium

De Amerikaanse producent van hand- en krachtgereedschap Stanley Works neemt voor 3,5 miljard dollar (2,4 miljard euro) zijn branchegenoot Black & Decker over

Dat hebben de bedrijven bekendgemaakt.
Stanley betaalt de overname van Black & Decker in eigen aandelen. De aandeelhouders van Stanley krijgen een belang van 50,5 procent in het nieuwe bedrijf, dat Stanley Black & Decker gaat heten. De aandeelhouders van Black & Decker krijgen de rest. Stanley-topman John Lundgren wordt de bestuursvoorzitter van het gefuseerde concern. Door samen te gaan, denken de twee bedrijven jaarlijks 350 miljoen dollar aan kosten te kunnen besparen. De gezamenlijke omzet van de wereldmarktleider bedraagt 8,4 miljard dollar. De fusie leidt waarschijnlijk tot het ontslag van vierduizend van de ongeveer 40.000 personeelsleden bij het gecombineerde concern.

Reageer op dit artikel