nieuws

8 Miljoen voor ideeën klimaat en water

bouwbreed Premium

Staatssecretaris Huizinga (water) stelt 8 miljoen euro beschikbaar voor de ontwikkeling van ideeën over de aanpassing aan het veranderende klimaat en water. Dat zei haar directeur-generaal gisteren bij de presentatie van drie boekjes over innoveren in de delta.

Het geld is bedoeld voor de 100 procent financiering van een aantal projecten. De regeling wordt begin volgend jaar gepubliceerd, zo zei gisteren de DG Annemieke Nijhof tijdens de Innovatie-estafette 2009, die werd gehouden op vliegveld Valkenburg.
Zij nam tevens een cassette met drie boekjes in ontvangst van Peter Glas, watergraaf van Waterschap De Dommel en lid van het Innovatieberaad Water, Transport en Mobiliteit.
Het boekje bevat interviews met twaalf vooraanstaande deskundigen. De teksten zijn geschreven door Willem Brugman van Deltares uit Delft en Iris Casteren van Cattengurgh van Conjunction via Communications uit Maarn.
In het laatste hoofdstuk vatten zij een aantal zaken samen: de overheid moet met een integrale visie komen; het bedrijfsleven zou de crisis als impuls moeten beschouwen om te komen met innovatieve oplossingen; de kennisinstellingen dienen te zorgen voor integratie van de kennis; en tot slot, het is belangrijk dat burgers zich betrokken voelen.
“We moeten samen onderkennen dat werken aan water aan de basis van onze toekomst staat”, besluiten de schrijvers.
De drie boekjes van het Netwerk Deltatechnologie (ISBN 978-90-78986-02-7) zijn verkrijgbaar bij Deltares in Delft. Het dunste boekje bevat de agenda van het Netwerk. In het tweede boekje staan acht verhalen over de praktijk.

Reageer op dit artikel