nieuws

Zandvoort wil proef met strandsuppletie

bouwbreed Premium

De gemeente Zandvoort wil een proef doen met strandsuppletie om de bouw van een ondergrondse parkeergarage in de duinen mogelijk te maken

Dat meldt wethouder Marten Bierman (Ruimtelijke Ordening) in een interview met Cobouw. Volgens de huidige veiligheidsregels van het Rijk mag Zandvoort geen ondergrondse parkeergarage bouwen in het duinlandschap. Omdat die garage van ‘wezenlijk’ belang is voor de metamorfose van de kustplaats wil Bierman van staatssecretaris Huizinga (Water) een ‘status aparte’-behandeling. “Wij willen ons strand ongeveer 30 meter uitbreiden in de Noordzee. Dat maakt Zandvoort veiliger en tegelijk commercieel aantrekkelijker.”
Het hele interview met Bierman staat zaterdag in deze krant. De gemeenteraad van Zandvoort ging na een ongeveer twintig jaar durende discussie akkoord met het nieuwe bestemmingsplan.

Reageer op dit artikel