nieuws

Werkgevers krijgenlanger tijd voor WGA

bouwbreed Premium

Werkgevers krijgen een maand extra de tijd om te beslissen of zij de gedeeltelijke arbeidsongeschiktheidsverzekering voor hun personeel onderbrengen bij een commerciële verzekeraar of bij het publieke uitkeringsinstituut UWV

Aanvragen voor een private verzekering kunnen tot 1 november worden opgestuurd naar de Belastingdienst. Aanvankelijk lag die deadline op 1 oktober.
Dat blijkt uit antwoorden van minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) op vragen uit de Tweede Kamer. Hij gunt werkgevers eenmalig meer tijd voor een keuze tussen publiek of commercieel verzekeren, mede vanwege de bijzondere economische situatie. Werkgevers zijn zich kort geleden wezenloos geschrokken van de premieverhoging die het UWV gaat berekenen voor de WGA. Zij hadden toen te weinig tijd om alsnog een geschikte commerciele verzekeraar te vinden.

Reageer op dit artikel