nieuws

Watercamping in de wacht gezet

bouwbreed Premium

Het plan voor de realisatie van een kwaliteitscamping van tien hectare aan de oever van het Friese meertje het Nannewijd bij Sintjohannesga wordt minimaal een jaar in de wacht gezet

De gemeente Skarsterlân wil onderzoeken wat de eventuele schade van de komst van een camping aan de ecologische hoofdstructuur kan zijn.
Noodzakelijk daarvoor zijn meetgegevens uit alle jaargetijden. Niet eerder dan eind 2010 zal er meer duidelijkheid zijn over de haalbaarheid van de camping. Er lopen ook nog onderzoeken naar zaken als de mate van duurzaamheid van de chalets. De resultaten hiervan worden over drie maanden verwacht.
Het plan omvat 250 kampeerplaatsen, waaronder vijftig luxe chalets en trekkershutten. De kwaliteitscamping krijgt in de plannen een hoog voorzieningenniveau met een overdekt zwembad, een binnen- en buitentheater, een fitnesscentrum en mogelijkheden voor tennis en squash. Ook is er een hectare water in het vier miljoen euro kostende plan verwerkt. De oorspronkelijke planning was in 2011 met de aanleg te beginnen.

Reageer op dit artikel