nieuws

‘Vertraging A73-tunnels niet fout Roermond’

bouwbreed Premium

De gemeente Roermond is boos op verkeersminister Camiel Eurlings en CDA-kamerlid Ger Koopmans om hun uitlatingen met betrekking tot de vertraging van de afbouw van de tunnels van de A73

In een brief aan de minister beklaagt Roermond zich erover dat het tunnelleed niet aan Roermond te wijten is, zoals Eurlings en Koopmans suggereerden. Niet de gemeente, maar de minister heeft eenzijdig de plannen voor de tunnels een aantal malen aangepast, aldus wethouder Gerard IJff (PvdA) van Roermond. Daardoor is het project met bijna twee jaar vertraagd. IJff wijst er onder meer op, dat Eurlings’ voorganger minister Carla Peys de geplande vluchtstroken tot ontsteltenis van de regio schrapte, waardoor de aanrijtijden voor de brandweer bij een calamiteit in de tunnel kritisch werden. Om die reden eiste Roermond optimale blussystemen.
Het college vraagt aan de minister om zich voortaan genuanceerder uit te laten over Roermond in relatie tot de A73-Zuid.

Reageer op dit artikel