nieuws

Verplaatsing Koetshuis live te volgen

bouwbreed Premium

In verband met de uitbreidingsplannen van het Drents Museum wordt op woensdag 21 oktober het Koetshuis tijdelijk verplaatst.

Dit gebouw vormt straks de entree van het vernieuwde Drents Museum, naar het
ontwerp van architect Erick van Egeraat. Om plaats te maken voor de
bouwwerkzaamheden voor de nieuwe tentoonstellingsvleugel wordt het gebouw naar
de overkant van het plein getransporteerd.

De nieuwe tentoonstellingsvleugel begint onder de oorspronkelijke plek van
het Koetshuis en loopt door onder de voormalige parkeerplaats aan de
Zuidersingel. Na de werkzaamheden wordt het Koetshuis weer teruggeplaatst op
zijn oorspronkelijke plek. De verplaatsing gebeurt door middel van rails. De
totale afstand die moet worden afgelegd is 24 meter en met een snelheid van één
meter per uur duurt dat dus precies een etmaal.

Over anderhalf jaar zal de uitbreiding van het Drents Museum gerealiseerd
zijn. Drenthe heeft straks een museum dat klaar is voor de toekomst en dat naar
verwachting veel extra bezoekers trekt.

Via een webcam is de verplaatsing van het
Koetshuis
live
te volgen op

Reageer op dit artikel