nieuws

Starters hebben fiducie in markt koopwoningen

bouwbreed Premium

Het vertrouwen onder gegadigden voor koopwoningen neemt toe

Dat constateert de ING op basis van eigen marktonderzoek. Bijna drie kwart van de starters geeft te kennen het nu een gunstige periode te vinden om een eigen huis te kopen. Opvallend noemt de bank het verder dat ook woningbezitters het daarvoor nu een gunstige periode vinden. “Maar”, voegt ING daaraan toe in een persbericht, “als ze een nieuwe woning kopen, moet de huidige wel eerst verkocht worden, en dat baart ze zorgen.” De helft verwacht de woning binnen een half jaar te kunnen verkopen. Veel starters geven, verklaart de bank, te kennen eerst meer kennis te willen vergaren van de veelal complexe financiële producten die worden aangeboden voor een eigen woning.

Reageer op dit artikel