nieuws

Start aanleg nieuw retentiebekken

bouwbreed Premium

Rijkswaterstaat is gisteren begonnen met de aanleg van een 500 hectare grote zuidelijk retentiebekken aan het lateraalkanaal tussen Heel en Horn bij Roermond

Aannemer Van de Biggelaar begint dan met het verwijderen van bomen en struiken rond het gebied. Daarna worden nieuwe dijken aangelegd langs kanaal en de N280.
Het gebied binnen die dijken wordt uiteindelijk afgegraven. De Kanaalweg-West blijft een jaar lang afgesloten. Hij wordt in 2010 opnieuw aangelegd. Ook komen er nieuwe kaden die in Heel en Beegden woningen, een kasteel en een monumentale boerderij tegen overstromingen moeten beschermen. De oprit naar de N280 vanaf de kanaalweg wordt deels verhoogd.
Bij hoogwater loopt het bekken vol.In 2005 werd al een soortgelijk bekken werd aangelegd bij de Essent-centrale in Buggenum. Beide bekkens samen leveren bij hoogwater een daling van de waterstand op tot 10 centimeter.

Reageer op dit artikel