nieuws

Rotterdam steekt 400 miljoen in infra

bouwbreed

De gemeente Rotterdam steekt het komende jaar ongeveer 400 miljoen in de fysieke infrastructuur

Dat blijkt uit de begroting 2010 die wethouder Lucas Bolsius (Haven, Financien, Buitenruimte en Organisatie) gisteren heeft gepresenteerd.
Dit bedrag komt boven op de 323 miljoen euro die de Maasstad inzet in het kader van crisisbestrijding, bedoeld om vooral de bouwproductie op gang te houden. Bij de investeringen in de infrastructuur gaat hetonder meer om uitgaven in het kader van rioolonderhoud, bestratingen, onderhoud van bruggen, vervanging van alle verlichting en gebouwonderhoud. Vanuit het Investeringsfonds steekt de gemeente Rotterdam vooral geld in de openbare ruimte binnenstad (36,7 miljoen), RandstadRail (13,9 miljoen), Centraal Station (10,9 euro).

Reageer op dit artikel