nieuws

Rijswijk verbreedt laan tussen Delft en Den Haag

bouwbreed

De Prinses Beatrixlaan tussen Delft en Den Haag wordt verbreed en mogelijk deels ondertunneld

De maatregelen houden verband met de verwachte verkeerstoename als gevolg van de bouw van 4000 woningen in Rijswijk-Zuid en het doortrekken van de A4 tussen Delft en Schiedam. Voor de verbreding van de laan ten zuiden van de A4 tot twee keer twee rijstroken is 6 miljoen euro beschikbaar.
Van dit geld, betaald door Delft, Rijswijk en stadsgewest Haaglanden, worden tevens fiets- en voetpaden aangelegd en een brede middenberm voor een mogelijke tramverbinding. Dit karwei moet in 2014 klaar zijn. De laan ten noorden van de A4 wordt wellicht ondertunneld. Naar die mogelijkheid loopt een onderzoek. Door ondertunneling zou tevens ruimte ontstaan voor groen en de bouw van appartementen.

Reageer op dit artikel