nieuws

Ontwerpwedstrijd duurzaam drijvende woningen in Amstel

bouwbreed Premium

Het Amsterdamse stadsdeel Oost-Watergraafsmeer organiseert een ontwerpwedstrijd voor drie duurzaam drijvende woningen

De huizen moeten zelfvoorzienend zijn, mogen geen gebruik maken van fossiele brandstoffen en volgens het cradle-to-cradleprincipe kunnen worden gebouwd. De woningen, bestemd voor een gezin met twee kinderen, moeten verder van alle moderne gemakken zijn voorzien waaronder een oplaadpunt voor een elektrische auto. Van professionals en studenten wordt een totaalplan gevraagd: van ontwerp tot duurzame energiehuishouding, water, riolering en afval. Het winnende plan (of misschien zelfs de twee of drie beste ontwerpen) zullen worden gebruikt. De huizen krijgen een plek in de Amstel. Een belangrijk doel van de wedstrijd is het vergroten van de kennis over duurzaam bouwen en energiehuishouding. Deelnemers krijgen tijdens de wedstrijd een Masterclass over de nieuwste ontwikkelingen.
Inschrijven kan tot en met 11 december. De wedstrijd start op 5 januari 2010 en duurt 8 weken. De winnaar wordt maart 2010 bekendgemaakt.

Reageer op dit artikel