nieuws

Movares krijgt opdracht Zuidas

bouwbreed Premium

Movares gaat ProRail helpen bij ingenieursdiensten in de spoorcorridor Schiphol-Amsterdam-Almere-Lelystad. Het gaat om werk ter verbetering van cluster C in dit traject. De werkzaamheden krijgen hun beslag in de jaren tot 2016.

Cluster C behelst de verdubbeling van het spoor op de Zuidas van Amsterdam tussen Riekerpolder (knooppunt Nieuwe Meer) en Duivendrecht. De ter plaatse uit te voeren werkzaamheden zijn uitermate complex, omdat in de middenberm van snelweg A10 gewoekerd moet worden met de ruimte. In het verschiet liggen de aanpassing van twintig grote kunstwerken. Daartoe behoren een fly-over, twee spoorbruggen en talrijke kruisingen. Ook de verdubbeling van station RAI staat op het programma.
Movares heeft al samen met DHV een planstudie voor het traject gemaakt. Bij de uitvoering staat het Utrechtse ingenieursbureau komende jaren opdrachtgever ProRail terzijde. Alle scenario’s wijzen uit dat het aantal reizigers op de route Schiphol-Amsterdam-Almere-Lelystad flink toeneemt. Na opening van de Hanzelijn zullen reizigers over Amsterdam reizen. Er zijn bovendien effecten te verwachten van de extra 60.000 woningen in Almere.

Reageer op dit artikel