nieuws

Lijnen op vloer in sporthal naar believen aan en uit

bouwbreed Premium

Belijning op sportvloeren, wegwijzers en vluchtwegindicatoren zijn enkele toepassingen van de lichtlijnen die Descol maakt, zegt Jeroen Bontenbal van Descol Sportvloeren

Het Deventer bedrijf ontving voor zijn Pulastic Led Court de Nationale Sport Innovatie Prijs.
“Sporters worden soms dol van de vele lijnen op de vloer van een sportzaal”, zegt Bontenbal. Zijn oplossing: elektrische lijnen die naar believen aan en uit worden gezet. Descol maakt de belijning uit led-armaturen. “Die geven net genoeg licht om de lijnen te herkennen zonder dat zij de sporters verblinden.”
De armaturen worden om de 5 centimeter op de vloer gezet, die vervolgens wordt gegoten. Daarmee kapselt het polyurethaan de armaturen in. Reparaties zijn volgens Bontenbal makkelijk uit te voeren. “Als een led het begeeft kan de armatuur zonder probleem uit de toplaag worden gesneden en vervangen.” Daarna wordt de plek weer dicht gegoten.

Reageer op dit artikel