nieuws

Lage temperatuur asfalt op hoofdwegen

bouwbreed Premium

BAM Wegen heeft op twee wegvakken op de westelijke rijbaan van Rijksweg A2 lage temperatuur asfaltbeton (leab) aangebracht

Het is een demonstratieproject in opdracht van Rijkswaterstaat. De gezamenlijke lengte van de twee vakken is ongeveer 1,2 kilometer. BAM Wegen verwerkt daarin zo’n 9000 ton asfaltbeton. Het materiaal wordt bij een temperatuur van ongeveer 100 graden geproduceerd. De milieubelasting is lager dan van conventioneel asfaltbeton. Dat vraagt een temperatuur van 165 graden en dus veel meer energie. BAM Wegen beveelt leab aan in het kader van duurzaam inkopen. Het materiaal is nog niet eerder op een Rijksweg toegepast. Sinds de introductie in 2003 zijn zo’n vijftig andere projecten uitgevoerd.

Reageer op dit artikel