nieuws

‘Investeren in bouw essentieel voor herstel’

bouwbreed Premium

De bouw is alles bij elkaar goed voor zo’n 10 procent van de Britse economie en 8 procent van de totale werkgelegenheid. Bovendien komt elke euro die in de bouw wordt gestopt bijna drievoudig terug in economische groei.

Aanhoudende overheidsinvesteringen in de bouw zijn van cruciaal belang voor het economisch herstel, zeker omdat tot 40 procent van alle bouwactiviteiten door de overheid gefinancierd worden.Dat staat in een rapport dat op verzoek van de Major Contractors Group UKCG, de begin dit jaar opgerichte organisatie van de dertig grootste Britse aannemers, en CBI (de Britse VNO) is opgesteld door LEK Consulting. De groeperingen roepen de regering in Londen op om te blijven investeren in de bouw. “Als dat stopt, zitten we binnen de kortste keren met een tekort aan ziekenhuizen, scholen en infrastructuur.”
Volgens LEK Consulting levert elke in de bouw geïnvesteerde euro 2,84 euro aan extra economische groei op. Bovendien werkt de bouw als aandrijver voor groei in andere sectoren door de grote afhankelijkheid van toeleveranciers en dienstverleners.
Omdat het in de bouwsector maar weinig om import gaat, komt de opgewekte groei voor het overgrote deel ten goede aan Groot-Brittannië zelf.

Reageer op dit artikel