nieuws

Goede mogelijkheden voor Britse bouwers in Turkije

bouwbreed

Turkije biedt goede mogelijkheden voor Britse bouwers die expansie in het buitenland zoeken


Het land heeft een reeks grote infrastructuur- en regeneratieprojecten in de pijplijn zitten, moet 600.000 woningen per jaar bouwen om aan de vraag te voldoen en bouwt ook nog steeds nieuwe voorzieningen in toeristengebieden.
Dat stelt UK Trade & Investment, de Britse tegenhanger van de exportdienst EVD, in een rapport ‘Building Turkey, Opportunities for the UK Construction Sector’. Het rapport noemt onder meer de 3.300 kilometer lange Nabucco gaspijplijn, de bouw van een compleet nieuw stadsdeel met havenfront en jachthavens op 500 hectare braakliggende grond in Istanboel, de aanleg van een hoge snelheidstrein tussen Istanboel en de hoofdstad Ankara, diverse nieuwe bruggen over de Bosporus, 2.250 kilometer aan nieuwe autowegen en de bouw van honderdduizenden nieuwe woningen. Directeur Andrew Cahn van UKTI: ”Ondanks de recessie wordt verwacht dat de Turkse economie volgend jaar met 3 procent zal groeien.

Reageer op dit artikel