nieuws

Frissen wil kopietjes na invallen van justitie

bouwbreed

De Limburgse gouverneur Leon Frissen wil voortaan kopietjes hebben van documenten die justitie in beslag neemt bij gemeenten of provincie

Dat schrijft hij in een brief aan minister Ter Horst (binnenlandse zaken).
Frissen verwijst naar invallen eerder dit jaar in vier gemeentehuizen en het provinciehuis. Justitie nam daar documenten in beslag in het onderzoek naar de vermeende omkopingsaffaire rond aannemer Janssen de Jong Infra. Bestuurders weten zonder bepaalde documenten nu vaak niet meer welke maatregelen ze moeten nemen. Ook kan het dagelijks werk in de gemeente door het ontbreken van documenten ernstig gehinderd worden. Frissen vraagt Ter Horst hierover afspraken te maken met minister Hirsch Ballin (justitie).

Reageer op dit artikel