nieuws

Filtertechniek klaarvoor opschaling

bouwbreed Premium

Met de Corona-plasmatechnologie is de verkeersuitstoot drastisch terug te dringen

De filtertechniek elimineert zowel uitlaatgassen als fijn stof.
Onderzoekers aan de TU Eindhoven willen bij een verkeerstunnel de reinigende werking bewijzen. In deze praktijktest moet de reactor naast de roetdeeltjes ook het restant (zoutdeeltjes) afvangen.
Bij de proef, op een locatie waar bij een piekbelasting in de spits vijfduizend auto’s per uur passeren, zal een deel van de uitlaatgassen via een bypass worden opgevangen voor verwerking in de reactor. Bij de huidige proefopstelling op de faculteit Electrical Engineering is het vermogen van de reactor beperkt tot 5 kilowatt. Die capaciteit moet voor de praktijktest met een factor 10 worden opgeschaald. Dat is eenvoudig te realiseren door meerdere reactoren parallel te plaatsen. Het systeem is tevens aan te passen aan fluctuerende NOx-concentraties.

Reageer op dit artikel