nieuws

Even voorstellen

bouwbreed Premium

Johannes Hoogstraten is mijn naam, geboren in 1972 en getogen in een straatmakersgezin te Dodewaard

Mijn vader ‘was’ (inmiddels is deze straatmaker gehandicapt) een echte straatmaker in woord en daad. 22 jaar na zijn trouwdatum hadden mijn ouders zes straatmakers erbij in de vorm van zes zonen. Een prachtig straatmakersgezin. Ik kan me goed herinneren dat tijdens het avondeten vaak over drie dingen gesproken werd “spierballen, brede borstkassen en de wegenbouw”, met name de straatmakerij. Zelf oefende ik het beroep 16 jaar uit. Intussen werkten mijn vrouw en ik hard aan een eigen gezin van inmiddels vier zonen en vier dochters. Vanaf m’n 20ste tot 32ste bedreef ik als hobby politiek; een enerverende en bijzonder mooie tijd. Daar wordt dagelijks bewaarheid: Veel beloven weinig geven doet de burger in vreugde leven.
In dezelfde tijd kreeg ik de rol als leider (en/of lijder) van het bedrijf dat vader op 7 januari in 1969 had opgezet. Verandering van spijs doet eten is mijn motto, dus voor je aan het eind bent van een verandering, moet je in gedachten alweer bezig zijn met een nieuwe verandering. Het beste is om die al op papier te hebben!.
De laatste drie jaar mag ik mij hoofdaannemer noemen maar dan wel een ‘bijzondere’ a.u.b. Daarvóór werkten we een jaar of zeven voor de grove, ik bedoel de grote jongens. Tijdens deze periode waande ik mij 4000 jaar terug in de tijd. De tijd van dienstbaarheid onder leiding van de Egyptische farao’s. Ik heb wel eens het idee gehad dat toentertijd ook de functies van projectleider, hoofduitvoerder en uitvoerder zijn uitgevonden die op hun beurt waarschijnlijk de straatmakers en oppermannen hebben bedacht. Gelukkig zijn die Egyptenaren er in elk geval niet meer.

Reageer op dit artikel