nieuws

Cramer wil CO2-norm voor kolencentrales

bouwbreed

Milieuminister Cramer ziet brood in stevige maatregelen tegen de dreigende overcapaciteit aan kolencentrales

Ze zei gisteren in de Tweede Kamer “het een goed idee te vinden om een CO2-norm in te voeren voor elektriciteitscentrales. Cobouw berichtte hier gisteren over. De PvdA-bewindsvrouw kondigde begin september al maatregelen aan als energieproducenten te weinig bijdragen aan een duurzame energievoorziening. Volgens Cramer moeten die zich achter de oren krabben. “Ze zetten vele malen te veel capaciteit neer. Dat is ook voor hen financieel nadelig.” Cramer en haar collega Van der
Hoeven (economische zaken) schreven de Kamer gisteren dat de bedrijven “bereidwilligheid” hebben getoond en een inkijkje hebben gegeven in hun duurzame plannen.

Reageer op dit artikel