nieuws

CNV wil kennisinstituut voor metaalsector

bouwbreed Premium

CNV Metaaltechniek vraagt bij de onderhandelingen voor een nieuwe cao in de sector metaal en techniek niet alleen om meer loon, maar ook om de oprichting van een kennisinstituut voor de sector

Dat moet kennis en informatie bundelen en beschikbaar gaan stellen aan werkgevers en werknemers, zodat de sector zich kan voorbereiden op de toekomst.
CNV vraagt bij de onderhandelingen over de grootste cao van Nederland, die geldt voor ongeveer 370.000 werknemers, een loonsverhoging van 2 procent. Bovendien moeten met behulp van het op te richten instituut voor duurzame metaal en techniek de scholingsmogelijkheden voor werknemers worden vergroot, zo maakte de vakbond vrijdag bekend.
De bond wil verder dat er een campagne wordt opgezet om het imago van de sector bij kinderen op de basisschool te verbeteren. De bond vreest namelijk dat de sector door de vergrijzing over enkele jaren een “schromelijk tekort aan vakkrachten” heeft.

Reageer op dit artikel