nieuws

Britse bouw krimpt met 13 procent

bouwbreed Premium

De Britse bouw is in het derde kwartaal met 13 procent gekrompen vergeleken bij dezelfde periode in 2008

Op kwartaalbasis zakte de bouw opnieuw 1,1 procent in na een krimp met 0,8 procent in het tweede kwartaal van dit jaar. De krimp in de bouw is samen met die in de horeca en de dienstverlening verantwoordelijk voor een verdere inzakking van de Britse economie.
Tegen de verwachting in kwam het BNP in het derde kwartaal 0,4 procent lager uit. Economische analisten waren over het algemeen uitgegaan van een groei met 0,2 procent. Door de verdere daling verkeert de economie in Groot-Brittannië nu al zes kwartalen in een recessie. Daarmee is dit de langstdurende recessie sinds het Office for National Statistics in 1955 begon met de publicatie van kwartaalcijfers.

Reageer op dit artikel