nieuws

Regels bouwwedstrijd aangescherpt

bouwbreed

Martens Groep scherpt de regels aan voor de bouwwedstrijd. Niet meer de maximum last van de brug, maar de verhouding tussen draagkracht en kosten bepaalt wie wint.

Martens Groep scherpt de regels aan voor de bouwwedstrijd. Niet meer de maximum last van de brug, maar de verhouding tussen draagkracht en kosten bepaalt wie wint.
Dit voorjaar vindt de tweede editie plaats van de bruggenwedstrijd die vorig jaar voor het eerst werd georganiseerd. Net als toen is de opdracht weer een brug met een overspanning van 10 meter te realiseren. Daarbij mogen alleen materialen uit de catalogus van Martens worden gebruikt. Die variëren van prefab heipalen en kalkzandsteenblokken tot betonnen straatkolken en kunststof rioleringsbuizen. Aan al die producten is een prijs gehangen in de vorm van fictieve maar marktconforme Martens-dukaten. Deelnemers mogen in totaal voor 850 dukaten materiaal inkopen om hun brug te realiseren. Omdat de spelregels van vorig jaar in het voordeel bleken te zijn van betonnen constructies, zijn de regels aangepast.
Een uitgewerkt plan wordt door de jury beoordeeld. De zes beste plannen worden in april gebouwd om te kijken of ze de beloften op papier in de praktijk waarmaken.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels