nieuws

Zonnepanelen op Limburgse scholen

bouwbreed

Vier middelbare scholen in Limburg krijgen een systeem van zonnepanelen voor de practicumlessen

De Limburgse gedeputeerde Bert Kersten nam gisteren het eerste paneel in gebruik op het Sint Maartenscollege in Maastricht. De scholen werden hiermee beloond voor hun deelname aan een klimaatproject.
Het Sint-Maartenscollege in Maastricht, het Raayland College in Venray, het Bouwens van der Boije College in Panningen en Grotius College in Heerlen hebben krijgen een zogenoemd pv-systeem inclusief dataopslag, computerprogramma en lesmateriaal. Leerlingen kunnen tijdens de practicumlessen kennismaken met het op duurzame wijze opwekken van energie. Het systeem met lesmateriaal is tot stand gekomen door samenwerking tussen de provincie, scholen en leverancier New Energy Systems uit Schimmert.

Reageer op dit artikel