nieuws

Ymere pakt snel funderingsherstelwooncomplex aan

bouwbreed Premium

Woningcorporatie Ymere herstelt versneld de fundering van een complex met zestien huurwoningen aan de Marnixkade in de Amsterdamse binnenstad

Daartoe is besloten na verzakking van het complex. In afwachting van funderingsherstel zijn de woningen gestut.
Bij controle afgelopen week bleek ineens dat een deel van het complex onverwacht ernstig verzakt, verklaart een woordvoerder. Na overleg met Bouw- en Woningtoezicht is het gebouw gestut. Uit nader technisch onderzoek moet blijken of deze maatregel voldoende is. Gevaar voor de bewoners is er volgens Ymere niet. Zij kunnen in afwachting van een definitief herstelplan in de woningen blijven wonen.
Het betreft een complex met relatief oude huurwoningen van het toenmalige Zomer’s Buiten. Na de fusie met de Woonmaatschappij zijn de woningen in bezit gekomen van Ymere. Voor het complex bestond al een renovatieplan.

Reageer op dit artikel