nieuws

Wolseley: verlies van 1,3 miljard

bouwbreed

De Britse toeleveranciers van installatie- en bouwmaterialen Wolseley heeft een verlies geleden van 1,27 miljard euro.

Dat heeft de onderneming gisteren bekendgemaakt. In het gebroken boekjaar 2007-2008 was Wolseley nog goed voor een winst van ruim 80 miljoen euro.
Wolseley kampt al geruime tijd met de gevolgen van de wereldwijde crisis. Teruglopende afzetten noopten het bedrijf al om ruim zesduizend arbeidsplaatsen te schrappen. De crisis leidde twee maanden terug ook tot het vertrek van topman Chris Hornsby.
Over de periode augustus 2008 tot en met juli 2009 boekte Wolseley, dat actief is in 27 landen, een operationeel verlies van 660 miljoen. Dat is meer dan een miljard minder dan het jaar ervoor. De omzet zakte met ruim 16 procent tot 15,6 miljard.
Wolseley – een belangrijke klant van de Nederlandse toeleveranciers Wavin en Aalberts – denkt dat de malaise in de bouw aan zal houden, maar ziet wel tekenen van herstel in de particuliere woningbouwmarkt. De omzetdaling was volgens het concern in de tweede helft van het boekjaar minder sterk dan in de eerste zes maanden.
Ingrijpende maatregelen, zoals ontslagen, moeten vanaf 2010 de kosten structureel met 253 miljoen pond terugbrengen.

Reageer op dit artikel