nieuws

Terugslag van productiestaal in Europese Unie

bouwbreed Premium

De staalproductie in de landen van de Europese Unie is in augustus teruggezakt naar 10,8 miljoen ton. In juli kwam nog 11,2 miljoen ton uit de hoogovens.

Ondanks de terugslag in Europa nam de wereldproductie van staal van juli op augustus met 2,5 procent toe. Het volume groeide tot 106,5 miljoen ton.
De krachtigste impulsen komen vanuit het Verre Oosten. China voerde andermaal de productie het sterkste op. De gerealiseerde 52,3 miljoen ton betekent een stijging van 22 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Vrijwel de helft van alle in de wereld gefabriceerd staal kwam in augustus uit China.
In Japan zet het herstel duidelijk door. De productie in het land van auto- en scheepsbouw, de tweede staalproducent ter wereld, nam toe van 7,7 tot 8,3 miljoen ton. In de eerste acht maanden van het land raakten de Japanners 18,3 procent achterop vergeleken bij hetzelfde tijdvak vorig jaar.
In landen als India (4,7 miljoen ton), Zuid-Korea (4,2 miljoen ton) en Taiwan (1,2 miljoen ton) stabiliseerde de productie in augustus.

Europa

In West-Europa haalden de meeste landen in augustus minder staal uit hun ovens dan in de voorgaande maand. Zo kromp de productie in van 1,1 miljoen naar slechts 824.000 ton. Groot-Brittannië zakte enkele procenten terug naar 816.000 ton.
De grootste producenten in Europa zijn Duitsland (3 miljoen ton) en Spanje (1,1 miljoen ton). In alle overige landen is de maandproductie gedaald onder het niveau van een miljoen ton.
In Nederland nam het volume van maand op maand met 14,8 procent toe tot 575.000 ton. Het niveau is nog dik 40 procent lager dan vorig jaar zomer.
In Noord-Amerika stabiliseerde de staalproductie in augustus op 7,2 miljoen ton. Van het volume namen de Verenigde Staten 5,2 miljoen ton voor hun rekening. Rusland produceerde 5 miljoen ton.

Reageer op dit artikel