nieuws

Strabag bouwt Gouds Huis van de Stad

bouwbreed Premium

DeOostenrijkse bouwer Strabag mag het nieuwe Goudse stadskantoor neerzetten

De bouw van het bijna 50 miljoen euro kostende project gaat voorjaar 2010 van start. Strabag kwam als beste uit de bus na een Europese aanbestedingsronde voor het ontwerp van architectenbureau Soeters Van Eldonck. Installateur wordt het Bodegraafse Unica.
Het Huis van de Stad wordt het nieuwe hoofdkwartier van de gemeente en de gemeenteraad. Op dit moment zijn de gemeentelijke diensten nog verdeeld over drie verschillende kantoren in de stad. Raadsvergaderingen vinden al jaren plaats in de hal van een van die gebouwen, op een industrieterrein aan de rand van de stad. Raadsvergaderingen in het monumentale stadhuis op de Markt zijn volgens de brandweer niet verantwoord. Dat stadhuis blijft in gebruik voor ceremoniële functies. Het nieuwe stadhuis komt pal achter het station. De complete noordkant van het station wordt ontwikkeld door NS Poort, met naast het Huis van de Stad ook een megabioscoop, hotel, kantoren en woningen. De gemeente is dit jaar al begonnen met het voorbereiden van het werk, waaronder het verleggen van de Jamessingel, die wordt getransformeerd tot een nieuwe toegangsader voor de binnenstad.

Reageer op dit artikel