nieuws

Ruim 14 miljoen voor verbetering Hengelo

bouwbreed Premium

Het Rijk stelt 14,5 miljoen euro beschikbaar voor het centraal station en het binnenstedelijk herstructureringsproject Hart van Zuid in Hengelo

Het geld, afkomstig uit de Nota Ruimtebudget, is bedoeld voor verbetering van de ruimtelijke kwaliteit en bereikbaarheid.
De subsidie maakt de weg vrij voor de verplaatsing van enkele oude fabriekscomplexen in de stationsomgeving. Daardoor kan de nieuwe invalsweg voor Hart van Zuid worden doorgetrokken tot aan het station. Zonder deze steun konden de gemeente Hengelo, regio Twente en de provincie Overijssel deze fase niet realiseren.
Het project Centraal Station Twente/Hart van Zuid is een grootschalig naoorlogs vernieuwingsproject in het centrale en zuidelijke deel van de stad. Het totale gebied omvat bijna 50 hectare, dat gefaseerd tot 2018 wordt opgeleverd. De eerste bouwwerken zijn inmiddels gereed of in aanbouw; voormalige fabriekscomplexen krijgen een nieuwe bestemming. Een vestiging van het World Trade Center zal verrijzen in de stationsomgeving.

Reageer op dit artikel