nieuws

Probleemjongeren Maassluis op bedrijventerrein

bouwbreed Premium

Maassluis gaat aan de oostelijke stadsgrens een nieuw bedrijventerrein ontwikkelen. De belangrijkste voorziening in dit aan de Nieuwe Waterweg gelegen gebied wordt een tehuis voor moeilijk opvoedbare jongeren met 150 plaatsen, inclusief een schoolgebouw en een sporthal.

In het tehuis komen 350 mensen te werken. Verder zijn op het terrein een wellnesscentrum en een begraafplaats gepland. De gemeente Maassluis heeft met Jongerenhuis Harreveld uit de Achterhoek een contract gesloten over de grondverkoop. De – deels gesloten – voorziening met een oppervlakte van 10.000 vierkante meter moet er uiterlijk over 5 jaar staan. Dan loopt de vergunning af voor de tijdelijke opvang die Harreveld elders in Maassluis wil bouwen.
Het bouwplan wordt gesteund door de provincie Zuid-Holland en de Stadsregio Rotterdam, die ook meebetalen aan de realisatie. Het project vloeit voort uit de wens van de overheid om de opvang van probleemjongeren te spreiden over het hele land. In Zuid-Holland zijn nu nog nauwelijks opvangplaatsen voor kinderen met opvoedings- en gedragsproblemen.
Het toekomstige bedrijventerrein is momenteel in gebruik bij coatingbedrijf Conline, dat er stalen buizen opslaat. Het huurcontract met Conline loopt in december 2010 af.

Reageer op dit artikel