nieuws

Personeel Synwood wil actie

bouwbreed

Het personeel van kozijnenproducent Synwood is bereid actie te voeren voor een fatsoenlijk sociaal plan.

Dat heeft FNV Bouw laten weten. De vakbond hield gisteren op de vestigingen van het bedrijf in Rijssen en Marum personeelsbijeenkomsten naar aanleiding van de voorgenomen sluiting van de onderneming.
Synwood-directeur Wim Haase kondigde vorige maand aan dat het bedrijf dicht gaat en dat voor alle 89 werknemers ontslag zal worden aangevraagd. De producent van houten kozijnen, daken, wanden, dakkapellen en trappen is volgens Haase door de verslechterde economische omstandigheden niet langer levensvatbaar.
FNV Bouw verzet zich tegen de sluiting en eist dat het bedrijf zich maximaal inspant voor behoud van zoveel mogelijk banen. In geval van ontslag dient Synwood een sociaal plan af te sluiten met een goede ontslagvergoeding, aldus de vakbond.
Met het voorstel van de directie om de opzegtermijn extra uit te betalen, gaat het personeel zeker niet akkoord, werd gisteren duidelijk.
Eerder dit jaar schrapte Synwood ruim vijftig banen vanwege de teruglopende orderportefeuille. Dat gebeurde nog in goed overleg met de vakbonden. FNV Bouw ging er toen vanuit dat die ingrepen voldoende zijn om de continuïteit te waarborgen.

Reageer op dit artikel