nieuws

Opleving in Franseopenbare werken

bouwbreed

De Franse openbare werken lijken over het dieptepunt van de crisis heen

Sinds april is sprake van een lichte opleving en in juli lag het activiteitenniveau ruim 7 procent hoger dan een maand eerder. Over de eerste zeven maanden gezien blijft echter sprake van een krimp met 8,4 procent.
Dat staat in het maandoverzicht van de Fédération Nationale des Travaux Publics. Volgens de FNTV zit het aantal nieuwe opdrachten sinds april weer iets in de lift. De ondernemingen in de sector vinden hun opdrachtenboek echter nog altijd zeer onvoldoende.
De federatie meldt verder dat de daling van de werkgelegenheid minder sterk is dan die van de hoeveelheid werk. Eind juli telde de sector ruim 178.000 vaste werknemers, 2,1 procent minder dan een jaar eerder. Die werknemers werken alles bij elkaar wel ruim 6 procent minder uren. Het aantal door tijdelijke werkkrachten gedraaide uren is op jaarbasis met bijna een kwart teruggelopen.

Reageer op dit artikel