nieuws

Minstens 1500 banen op de tocht in Zeeland

bouwbreed

In de Zeeuwse bouwsector staan minstens 1500 banen op de tocht

Dat zeggen MKB Zeeland, Bouwend Zeeland en de Kamer van Koophandel Zuidwest-Nederland.
Volgens de organisaties moet in de provincie dit jaar rekening worden gehouden met een inkrimping van het personeelsbestand van 10 procent. Volgend jaar verdwijnt nog eens 20 procent van de banen in de Zeeuwse bouw.
Uit een enquête die de werkgeversorganisaties hebben gehouden, blijkt dat orderportefeuilles van bouwbedrijven nergens zo sterk zijn geslonken als in Zeeland. In juli nam het orderboek met maar liefst 3,3 maanden af.
MKB Zeeland, Bouwend Zeeland en de Kamer van Koophandel doen daarom een dringend beroep op de provincie en alle Zeeuwse gemeenten om vooralsnog niet te bezuinigingen, maar juist te investeren in de bouw.
“Voer de geplande investeringsprojecten in bouw en infrastructuur voor 2009 en 2010 onverkort uit. Blijf investeren”, aldus de organisaties.

Reageer op dit artikel