nieuws

Intercity Avantislijn naar Aken dichterbij

bouwbreed

De spoorlijn tussen Heerlen, Landgraaf en het Duitse Herzogenrath kan worden verdubbeld en geëlektrificeerd

Verkeersminister Eurlings trekt hiervoor 20 miljoen euro uit. Daarmee kwam hij tegemoet aan een wens van de vaste Kamercommissie van verkeer. De opwaardering van dit spoor moet de weg vrijmaken voor het doortrekken van de Intercity vanuit Eindhoven via Heerlen naar Aken. Eurlings reserveerde ook 9 miljoen euro voor de Avantislijn, een spoorlijn vanuit Heerlen via grensoverschrijdend industrieterrein Avantis naar Aken. De provincie Limburg draagt hierin tevens 7 miljoen bij en de gemeenten Heerlen en Kerkrade samen 2 miljoen. Aan Duitse zijde wordt medio 2010 een positief besluit over de financiering van het Duitse deel verwacht. Er wordt naar gestreefd de Avantislijn vanaf 2013 te laten rijden.

Reageer op dit artikel