nieuws

Imtech maakt Brussels bankgebouw groen

bouwbreed Premium

Imtech gaat het hoofdkantoor van de bank BNP Paribas Fortis in Brussel voorzien van duurzame energietechnologie

De waarde van de opdracht bedraagt ruim 20 miljoen euro. Dat heeft de technisch dienstverlener woensdag bekendgemaakt.
Het monumentale bankgebouw moet volgens Imtech een van de meest duurzame kantoren in België worden. Het bedrijf uit Gouda zal onder meer warmtekrachtkoppeling gaan toepassen. Ook wordt een boorgaten-energie-opslagveld aangelegd. De daken zullen bovendien worden voorzien van zonnepanelen die het warme water voor het sanitair moeten voorverwarmen.
De gebruikte technologie zal leiden tot een halvering van het energiegebruik, aldus Imtech, dat ook een aantal veiligheidsvoorzieningen, waaronder toegangscontrole en camerabewaking, zal installeren.
Naar verwachting wordt het hoofdkantoor in 2011 opgeleverd.
Imtech werkte eerder al aan de ‘vergroening’ van het hoofdkantoor van Deutsche Bank in Frankfurt en aan duurzame technologie in het hoofdkwartier van de Nederlandse Koninklijke Landmacht in Utrecht. De gezamenlijke waarde van deze opdrachten was 180 miljoen euro.

Reageer op dit artikel