nieuws

Hefschip Ballast Nedam aan de slag voor Van Oord

bouwbreed Premium

Het hefschip Svanen gaat voor de kust van het Belgische Zeebrugge 56 stalen buispalen voor de funderingen van windpark Belwind plaatsen

Dat heeft Ballast Nedam, eigenaar van het schip, bekendgemaakt. De Svanen voert de klus uit in opdracht van baggerconcern Van Oord Dredging and Marine Contractors. Het offshorewindmolenpark krijgt in totaal 110 windturbines en zal 46 kilometer uit de kust worden aangelegd. Op die locaties heeft de zee een diepte van 15 tot 37 meter. “Het hefschip Svanen beschikt over alle eigenschappen om onder deze condities te opereren”, laat Ballast Nedam weten.
Het Nieuwegeinse bouwconcern ontving eerder al opdracht van het Duitse energiebedrijf EnBW voor ontwerp en installatie van 22 funderingen voor het offshore windmolenpark Baltic 1. Ballast Nedam verwacht de Svanen ook volgend jaar te kunnen inzetten voor werkzaamheden in de offshorewindmarkt.

Reageer op dit artikel