nieuws

Grote vastgoeddeals nog altijd onder druk

bouwbreed

Grote deals in de vastgoedwereld zijn nog altijd nauwelijks te financieren door een gebrek aan krediet en strengere voorwaarden van banken

De huurprijzen in de kantorenmarkt staan sterk onder druk door de groeiende leegstand. Dat blijkt uit onderzoek van bedrijfsmakelaar Jones Lang LaSalle.
De onderzoekers voorzien dat het aanbod op de kantorenmarkt voorlopig verder oploopt. Dat komt enerzijds omdat veel bedrijven door de economische recessie inkrimpen en dus minder kantoorruimte nodig hebben en anderzijds omdat er relatief veel nieuwe kantoorgebouwen worden opgeleverd.
De verwachtingen voor de leegstand tot eind 2010 zien er voor alle sectoren somber uit, vooral voor kantoren. Duurzame gebouwen worden wel relatief goed verhuurd, aldus Jones Lang LaSalle.
Om de stijgende leegstand te beperken zouden gemeenten volgens de bedrijfsmakelaar de ontwikkeling van nieuwe kantoren moeten beperken en kritischer moeten kijken naar de haalbaarheid van de projecten. Ook pleit Jones Lang LaSalle voor stimulering van duurzame herontwikkeling van bestaande bouw.

Reageer op dit artikel