nieuws

Collectief pensioen en werk belangrijk

bouwbreed

Collectief pensioen en werkgelegenheid vinden veel werknemers in de metaal uiterst belangrijk

Dit blijkt uit onderzoek van CNV Metaal en Elektro naar gewenste arbeidsverhoudingen. Daarbij maakt het geen verschil of het werknemers bij grote of kleine bedrijven zijn. Onder de ondervraagden, zowel leden als niet-leden, bestaat er voorkeur voor afspraken over arbeidstijden, beloning en scholing die gelden voor de hele bedrijfstak. “Kennelijk hebben de werknemers geen behoefte aan ruimte binnen dergelijke afspraken”, vindt onderhandelaar Jan Wevers. Wel ziet hij een klein verschil tussen oudere en jongere werknemers. De jongeren hebben iets meer hang naar avontuur en hebben dus iets meer interesse in afspraken op bedrijfs- of individueel niveau.

Reageer op dit artikel